NieuwsSDG Blogpost

Floramor lanceert haar duurzaamheidscharter

Geen woorden maar daden (en honing) …

Het duurzaamheidscharter van FlorAmor is een feit. FlorAmor deed al langer inspanningen op het vlak van duurzaamheid maar nu legt het bedrijf, in samenwerking met het veredelingsbedrijf Hortibreed, de lat nog hoger. En omdat woorden op papier weinig zeggen, laten ze tijdens de IPM in Essen hun charter proeven.

Duurzaamheidscharter in drie pijlers

Maar eerst de woorden. Het duurzaamheidscharter van FlorAmor is gestoeld op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. De belangrijkste doelen vatten ze samen in drie pijlers: reduceren voetafdruk, welzijn en de derde pijler: efficiënte infrastructuur & operaties.

Benieuwd naar wat deze concreet inhouden? U ontdekt het hier

100% natuurlijke honing made in Lochristi

Tijdens de internationale tuinbeurs IPM in Essen stelt FlorAmor haar charter voor aan het brede publiek. Ze brengen dit event op smaak met honing van eigen makelij. Lokaal geoogst in de achtertuin van de FlorAmor-site. Al enkele jaren worden de perceelsranden van deze site met wildbloemen ingezaaid en plaatst een lokale imker er bijenkorven. Dit jaar was een topzomer met een oogst van maar liefst 200 kg honing. 

Elke bezoeker van de FlorAmor-stand krijgt als beloning een potje honing uit Lochristi mee naar huis. 

Proeven? Breng dan tussen 24 en 27 januari 2023 een bezoekje aan onze stand hal 2 2D26 op de IPM-beurs in Essen